akademicerrahi@akademicerrahi.com.tr
0 (326) 612 0 612 pbx

ÇOCUKLARINIZA PIRASAYI SEVDİRECEK KÖFTE

ÇOCUKLARINIZA PIRASAYI SEVDİRECEK KÖFTE

Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız. Ben gördüğüm her çocukla sebze yemesi için mücadele veriyorum. Bu kadar şart mı sebze? Evet kesinlikle şart. Toksinlerin atılmasında, kronik hastalıklarla mücadelede, kanserden korunmada, göz sağlığında, kalbin ve diğer organların korunmasında, bağırsak sağlığında… Ve daha bir sürü şey. Ee! Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımıza küçük yaştan böyle seveceği şekillerde yaparak sebzelerimizi onların beyinlerine tanıtacağız.Tabi bu süreçte sevmedikleri olacak. Sabredeceğiz. Farklı yöntemler deneyeceğiz.Başaracağız. Hatta bu işi başarmanın da en güzel yolu; çocuğunuzu da mutfağa sokup onunla birlikte yemek yapmak. Özellikle de sevmediği yemekleri.

Bugün çocuklarımız için “Pırasa Köfte” tarifini paylaşacağım. Pırasa için; kalp ve damarları korur, tansiyonu dengeler, vücudu kronik hastalıklardan korur, kabızlığı önler, karaciğer ve böbrek sağlığını korur, bağışıklık sistemini destekler demiştik. Demek ki çocuklarımıza sevdirme konusunda kesinlikle mücadele etmemiz gereken bir besin.

Tarifimiz 4 kişiliktir. Kişi başı ortalama 4 lira maliyetli pırasa köftemiz et, sebze ve tahıl içeriklidir. Diyetinizdeki et, sebze, tahıl(ekmek grubu) hakkınıza göre ayarlayınız. 1 porsiyonun kalorisi 216 kcaldir. Bakalım nasılmış pırasa köftemizin tarifi.

MALZEMELER

  • 150 gr kıyma
  • 2 pırasa
  • 1 havuç
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • 3 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı un(tam buğday olabilir)
  • sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

 

YAPILIŞI

Öncelikle malzemelerimizi yıkayıp temizleyelim. Pırasamızı ince ince kıyalım. Havucumuzu rendeleyelim. Tavada pırasa ve havucu çok az bir yağda yavaş yavaş kavuralım, piştikten sonra soğutalım. Bulguru da sıcak suda 10 dakika kadar ıslayalım.

Karıştırma kabına pırasayı, havucu,kıymayı, bulguru, unu, yumurtayı, karabiberi, pul biberi, tuzu koyup; tüm malzemelerimizi iyice yoğuralım.

Ağzı kapalı bir şekilde 15-20 dakika dinlendirelim.

Köfteleri ceviz büyüklüğünde alıp, yuvarlayıp, hafifçe yassılayalım.

Geldik pişirme yöntemine! Normalde  bol yağda kızartma yöntemi uygulanır genel olarak. Ama biz Fırında pişirme yöntemini kullanalım ya da tavaya fırça yardımıyla yağımızı sürelim köftelerimizi sabırla pişirelim.

AFİYET OLSUN

Diyetisyeniniz 

Nazlı Damla Tekin

HIZLI İLETİŞİM

Sorun Ve Şikayetlerinizi Bize Hızlı Bir Şekilde Bildirin